Site Overlay

Brandweer Harderwijk zoekt nieuwe vrijwilligers

Brandweerpost Harderwijk is dringend op zoek naar vrijwilligers die het korps komen versterken. Burgemeester Van Schaik maakt zich zorgen over voldoende bemensing van de vrijwillige brandweer: “De vrijwilligers hebben een belangrijke taak bij brand, verkeersongevallen of andere calamiteiten. Zij dragen bij aan een veilige leefomgeving. Zonder deze vrijwilligers komt onze veiligheid in het geding.” Om die reden start de veiligheidsregio (VNOG) samen met de gemeente een wervingscampagne.

Wervingscampagne van start

Alle inwoners in Harderwijk tussen de 18 en 45 jaar ontvangen de komende weken een brief met een persoonlijke oproep van de burgemeester en de postcommandant om zich aan te melden als vrijwilliger. Op 12 februari kunnen belangstellenden zich tussen 19.00 en 22.00 uur melden tijdens de inloopavond op de brandweerkazerne aan de Maltezerlaan.

Veilig Harderwijk

Bij de brandweer denkt iedereen aan het blussen van brand. Maar ook bij (verkeers)ongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen en stormschades komt de brandweer in actie. De brandweer verleent hulp aan mens en dier, onder niet-alledaagse omstandigheden en op onverwachte momenten. Dat maakt het werk van de brandweer vrijwilliger gevarieerd en uitdagend.

Brandweerman of -vrouw per dagdeel

Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden om vrijwilliger te worden bij de brandweer. Werk je overdag in Harderwijk maar woon je elders dan kun je je aanmelden voor dagdiensten. Woon je in Harderwijk en werk je buiten de stad dan kun je je aanmelden voor de avond- en weekenddiensten. Wel moet je de maandagavond beschikbaar zijn omdat dit de standaard oefenavond is voor de vrijwilligers. Hoewel het gaat om een vrijwillige functie ontvangen vrijwilligers een vergoeding voor scholing, oefeningen en uitrukken.

Duikers gezocht

De brandweer is ook specifiek op zoek naar hobby duikers die een opleiding willen volgen tot brandweer duiker. Zij hoeven geen brandweerachtergrond te hebben en hoeven geen opleiding tot manschap te volgen. Zij kunnen meteen reageren als zij al ervaring hebben als hobby- of beroepsduiker.

Meer informatie

Voor meer informatie over de brandweercampagne zie www.brandweerharderwijk.eu of neem contact op met postcommandant, de heer A. van Asselt via tel. 06 109 134 34 of a.vanasselt@vnog.nl.